Beyoncé Grammy’e damgasını vurdu: En çok ödül kazanan kadın sanatçı oldu

Müzik endüstrisinin en önemli ödülü olarak nitelendirilen Grammy Ödülleri, dün yapılan törenle 63’üncü kez sahiplerini buldu. Gecede 28. kez Grammy kazanarak tarih yazan Beyoncé, bu ödüle en çok layık görülen kadın sanatçı oldu.

31 Ocak’ta düzenlenmesi planlanırken koronavirüs nedeniyle 14 Mart’a ertelenen Grammy Ödülleri sahiplerini buldu. Los Angeles’taki Staples Center’da gerçekleşen ödül törenine tedbirler nedeniyle seyirci alınmayarak sınırlı sayıda ünlü isim katıldı. Taylor Swift, ‘yılın albümü’ ödülünü üç kez kazanan ilk kadın şarkıcı olurken, Beyonce, 28. zaferiyle en çok Grammy ödülü alan kadın olarak tarihe geçti.

Ödüller açısından geceye damga vuran kişi ise Beyoncé oldu. Beyoncé, geçen yıl piyasaya çıkarttığı, siyahların gücü ve dayanıklılığı onuruna yaptığı Black Parade şarkısıyla 28. Grammy Ödülünü aldı. Black Parade ile en iyi R&B, Brown Skins Girls ile en iyi müzik videosu, Savage ile Meghan Thee Stallion ile birlikte en iyi rap performansı dallarında Grammy’nin sahibi olan Beyonce, dün geceki törende, 27 Grammy ile bu alanda bir rekoru elinde bulunduran Alison Krauss’un unvanını da elinden almış oldu.

Blue Ivy Carter Grammy alan en genç isim oldu

Beyoncé ‘nin kızı Blue Ivy 9 yaşında Grammy ödülü aldı. Beyoncé ile Jay-Z’nin kızı 9 yaşındaki Blue Ivy Carter’ın, annesi Beyonce ve Wizkid ile çektiği “Brown Skin Girl” klibi “En iyi müzik videosu” ödülünü kazandı. Carter, Grammy tarihinde ödül alan en genç ikinci kişi oldu.2002’de 8 yaşındaki Leah Peasall, “The Peasall Sisters” grubu ile içinde yer aldığı “O Brother, Where Art Thou?” albümü “Yılın albümü” seçilmişti.

Taylor Swift ise, en iyi albüm ödülünü üç kez kazanan ilk kadın sanatçı olarak tarihe geçti. Taylor Swift Covid-19 kısıtlamaları döneminde çıkarttığı Folklore albümüyle ödüle layık görüldü. Sanatçı daha önce 2010’da Fearless ve 2016’da 1989 albümüyle ödül almıştı. Daha önce sadece üç sanatçı, Frank Sinatra, Paul Simon ve Stevie Wonder, en iyi albüm ödülünü üç kez kazanmıştı.

Paylaş

İlgili Yazılar